En skopa damp

Japp Sam har varit tvär-dampig idag.

Det började vid 4 i natt, han astjurade, gick in och tröck i nappen med det funkade inte så då tog jag till vällingen- ett säkert kort, ha där fick jag- funkade inte alls. Fick lite lätt panik, vad gör jag nu? Vi har varit så bortskämda föräldrar ett bra tag nu med att han sover i sin egna säng och att han somnar själv. Jag väckte Mattias. Det slutade med att jag var upp med honom en stund. Till slut la jag honom ner och som han grinade, höll väl på så en kvart sen somnade han. Nästa mission var att få mig att somna- tjejen som nu sovit med krökta tår i ett år nu (sen vi fick Sam), ständigt spänd. Han precis slumra till och så vaknade han igen- jätteledsen igen, klockan e nu halv 6.

Upp och hoppa blev det.

Han har varit grinig hela dan, så fort inget funkade bröt han ihop och vi började fundera på vad det kunde va, han var inte sig lik helt enkelt. Tänder, ont i magen??? Who knows?
SEn åkte vi till BVC och dom trodde nog att det berodde på vaccinationen som han fick förra veckan, vi hoppas på det.

Hur som haver så gick  vi på stan och mös sen och jag mös ännu mer, alla barn verkade ha fått sig en skopa damp idag.


Go natt från tjejen med krökta tår som behöver massage.

Eva

Idag var det urnsättning för Eva, Mattias mormor.

Denna dam var en krutgumma ändå in i evigheten, hon körde värsta gympapassen, hon har hoppat bungy jump och fallskärm. För 4 år sen så sprang hon Stockholmsmaraton, ja hon var helt enkelt grym.

Jag och Mattias älskade att gå dit och snacka resor ,vad som var på gång för oss och för dem och var vi hade varit. :)

Sista gången vi träffade henne "pigg" var på Sams födelsedag och då hade hon kämpat sig upp för våran evighetsbacke gående, det va strongt för så sjuk va hon att hon ej skulle orkat det egentligen. Då sa hon även till mig att "ja för mig så blir det ju inga mer resor" det va tungt att höra. 10 dar senare somnade hon in hemma i sin egna säng.

Idag var vi i kapellet och där spelades det stämningsfull musik och hennes man, dotter och svägerska läset tal,så fina tal.
Efter det så bar hennes make ner urnan till graven och där sänktes hon ner ovanpå en kruka med stenar som hon samlat på alla sina resor och en magnoliaknopp.

Ha det bra Eva

"Du fattas oss"

Dagens bästa

Sorry älskling måste bara berätta om denna grej. :)

I morse så sitter vi alla 3 på golvet och myser och busar med Sam då plötsligt pekar han på Mattias panna och och säger:
-Dää (= den)
Där satt Mattias stora röda finne.  Ha ha ha.

Sorry älskling men den e för bra för att inte berättas. :)

Min son städaren

Japp den lilla filuren gillar eller älskar dammsugaren. När jag sliter fram den så står han och drar i den oc hjälper mig. Och när den inte e framme så står han och klappar på den i garderoben ha ha den lilla gosisen.
Sopborsten e en annan favorit springer han omkring med ute som inne. Japp man har fostrat honom rätt, inget kvinnnoförtryck här inte.
 :)

Hjälper mamma och plocka fram saker under soffan

Morfar

Grattis kära morfar!!
Var du nu e är hoppas du haft en great dag!

R.I.P

Trött

Trött så trött. Redan när jag kom till jobbet i morse så var jag skittrött. Mummlade och fummlade, Ellen undrade vad fan jag sa. Sluddrade tydligen som fan. :)

Och vad gör jag nu, jo sitter och väntar på att SATC ska börja trots att jag har boxen. :P.
Carina gå och lägg dej!!!!

Ser fram emot morgondagen, börjar sent och kan hänga med till dagis/förskola ska bli najs!!

Naiit (snart)

På väg till dagis/förskola

Vi säger dagis men det korrekta ordet numera e ju förskola så jag ska försöka säga det.

 
                                                                     Tar en lite paus på vägen(OBS! detta är precis utanför våran dörr) :)

Trötter

Så här kan man se ut efter en hektisk dag vid middagsbordet:

     

Var tvunden att väcka honom för att han skulle ta en tugga. Vi som tur va besök av en hund och då vaknade han till liv och man kunde få i honom resten av käket.

Mammas älskling

Idag fick jag åka och hämta min älsakde lilla bebis.
Han hade ju haft det det hur bra som helst, ätit kräftor och tonfiskröra. Hatat att gå i sina nya gummistövlar och bara röjt.
HAn blev skitglad när han såg att det var vi som ringde på dörren och springades och garva och så fick man en lite minikram, mmm.


Jag älskar dej!!!

Change of plans

Japp typ 5 min efter det senaset inlägget så ringde min mobil och där sprack mna planer. ;) Det va Henke(Matte får panik när jag ska göra saker på egen hand, typ sitta hemma och slappa själv eller gå på bio själv han fixar inte att göra det själv ha ha ;). HUr som haver stack jag och köpte en grek och sen ner på stan och mötte upp Henke och Jossan på Minako.
SEn stack ut till Alex- shit vad fint han bodde. Jättefin liten sjöstuga som han kallar det.

Vi käkade vår mat och sen så ville Alex ta med oss upp på Kråkberget, skitfin utsikt över mälaren och så han vi upp till solnedgången hur vackert som helst. Upp genom snårskog i strumpor och ballerinaskor inte det lättaste och naturligtvis så tappade jag skon så det lär ju Henke hetsa om. :)

SEn åket vi till Alex barnhem hur tjusigt som helst, fick hela rundvandringen.
Sen åkte vi hem och kollade på Den sista Mohikanen- den e så jävla bra den filmen, den har allt. Kärlek, mod, action allat sen så skadar det ju inte att en av skådisarna e hur snygg som helst. Filmen e rå dessutom dom slår ihjäl folk till höger och vänster. Mitt i filmen kommer Anna och Marcus och skrämmer slag på oss.

Nåväl det blev en soft kväll

Mattias om du läser detta ikväll  så har Alex en massagedya som jag satt och knådade min rygg på ha ha.

Puss och kram

Slappa

Tanken va att jag skulle slipa trappan när jag kom hem från jobbet men shit jag däckade på soffan när jag väl kom hem och shit vad gott jag sov. Ska åka iväg och köpa en grek och sen slappa framför tv:n med  nån film ev orka städa lite på sin höjd men annars bara softa.

Have a nice evening

Saknar dej!!!!

JAg saknar dej Sam!!!
Sam e hos farmor över helgen, jag ska jobba och Mattias ska till Norberg på party.
Det var ingen som kunde byta helg med mig så jag får vara hemma och knega och ev slipa på våran trappa.
Har precis varit ute och ätit (för det gör vi ju aldrig annars ;) och nu när vi kom hem så vill man ju bara gå upp och kolla på Sam när han sover men han e ju inte hemma.

Saknar dej min lilla älskling!!! Ses på söndag.
Puss puss älskar dej!




Chef Ramsey

You are so fine!!

Jag älskar verkligen Hells Kitchen, så jäkla kul. Alla rookies tycer dom e bäst i världen på att laga mat. Men Ramsey han vet fan vad han snackar om.
Så himla kul när han gapar och skriker och svär som en borstbindare.
Skadar ju inte att han har en utstrålning som lyser snygg heller. :)

Yes yes!!

Men hur svårt ska det va att komma i ihåg att Hells Kitchen går varje torsdag kl 22????

Dagis-dax

Japp första dan på dagis idag, det känns i hjärtat. Min lilla bebis har blivit en liten gubbe, fort det gick.
Det gick hur som haver jättebra (peppar peppar). Vi satte oss med honom i ett rum med fröken Noppi efter ca 5 minuter så gick vi in i rummet bredvid och där satt vi med de andra. HAn gick förbi rummet ett par gånger och kom in och drack lite vatten och så gick han iväg på upptäcksfärd igen. Hoppas det går lika bra i fortsättningen.

Lite synd att jag inte kan vara med hela invänjningstiden bara, men det e nog bra blir så mycket päron där annars. :)

                      

REA

Idag har jag verkligen sprungit häcken av mig känns det som fast jag har stått stilla.

Vi började våran REA idag, halva priset på REA priset helt hysteriskt. Kläderna ligger slängda hur som haver man hinner inte med att städa. Först ska man galga av sen larma av sen blippa varan slå in det röda priset och sen halvera det. Tänk då att kunden har en ca 10 plagg shit det tar hur lång tid som helst med varje kund. Men det e kul när det e drag!!

E helt slut i kropp och knopp.

Nu blir det till att äta MAX, sen dusch och efter det Amazing race efter det sängen för i morgon e det inskolning på dagis för Sam mammas lilla älskling.

Natti

Holiday

Må vara sent på året men men, den 1:a september så går jag på lite holiday i 4 veckor- så najs!!
Kommer att börja med en liten tågtripp ner till Malmö för att träffa Rickard och Maria samt Felicia.




 Vidare till Göteborg och bo hos David och Lotta. Där blir det nog ett besök till på Liseberg för att roa Sam lite.


 Sista anhalten blir i Skövde hos Lars och Emily. Ska bli superkul att träffa alla!!


Förhoppningsvis sen så blir det nog en sistaminuten för oss alla 3 ner till Grekland för lite gott kött och ost.

Gnäll

PÅminner mig om uttrycket "Alla känner apan, apan känner ingen".
Lite så e mitt liv, alla kommer till mig och gnäller/beklagar sig på hur jobbigt dom har det men jag har ingen att klaga hos för genast så börjar den andre att klaga om sitt. När ska "apan" på gnälla lite då? ;)

Stackars Mattias får inte en syl i vädret när jag kommer hem för det blir ju han som blir min avlastnings-station. Verken han eller Sam hinner lufta sina struprör förrän jag kör igång här hemma ha ha ha. :)

Färgar håret

Håler på och blonderar mig lite. Skulle använda en guldblond färg i helgen men det vart bara rödaktigt/råttgrått.. Hade så stora förhoppningar men hade väl för mörk utväxt,men resten av håret va blont så jag tycker ju att det borde tagit bättre.
Nåväl håller på med försök nr2 just nu och det kliar så där skönt som det bara kan göra när man har massa med gift i håret.

Håller tummarna nu! :)

Inspiration

Vette sjutton om jag stavade rätt på min rubrik men what the hell. :)

Jag och MAttias sitter som vanligt och kollar på Amazing race så kul med all hets och alla detour och road blocks, säger bara- ladda hem!! Och visst sjutton sitter man och längtar sig bort. I år e det 5år sen som vi stack å vår jordenrunt resa, 5år sen-tajm flies.

Bjuder på lite foton därifrån.


Las Vegas baby


Där vi bodde på Cook Island


JAg med utsikt från vårat hostel i Queenstown


Vy från Great ocean road i OZ


Jag i älskade Sydney


Eli creek på Fraser Island OZ


Härliga Koh Lipe


Koh Lanta by night

Sugna eller?? ;)

Lite mer New york


Jag och Groover på Hamburgs flygplats


Mattias och pricken, nyss inkomna till city


Empire sweet empire


Utsikten från hotellrummet


Groover på Grand central station


I lööve this place- Tima square, sen får
folk säga att det e ute, jag tycker inte det.


Den första skyskrapan


FN-skrapan


Jag på en sightseeing buss- de e great!!


NY i sitt esse


Jag och Elvis MnM


Jag vid Times square by night


Vår Groover mötte Elmo på stan


Vår hotellutsikt by night


Vem e längst?


Kärlek!


Ground Zero


På toppen av Rockafellacenter

Oj det blev en del bilder.. :)

Skön dag i trädgår'n


Tittut vid poolen


Mammas sötnos


På nya äventyr


Sweet New York

P
  På väg in för att soft lite i Central Park


Snygging jag sprang på vid en liten sjö


Shoppat lite



På Broadway och kollar runt


Empire innan regn


Super duper stad!!

Tänder

Kära barn från att ha bara 2 tänder som du fick i december förra året så bara poppar det upp tänder nu. :)
Ska bli kul att se hur du kommer se ut med tänder, kommer ju se ut som en helt ny person.
Du kommer att bli såm söt!!

Mamma

Vad guld det är att komma upp på morgonen och då höra Sam ropa MAMMA från nedervåningen. :)
Mamma älskar dig Sam!!!!

(Fotad av Åsa Pelli)

Avgiftningsförsök pågår

Jag och Mattias håller på att försöka avgifta oss från allt skit i sitter och hetsäter på kvällarna, blir det inte godis så blir det chips och gräddfil- varje kväll e det så. Men nu måste vi verkligen hejda oss. :)

Seriöst, vi letar i genom skåpen som värsta knarkarna på jakt efter godsaker helt desperata.

Man äter ett äpple och sen då vad ska man äta nu då? Så e det varje kväll.

Vi får väl se hur det går, men kan ju säga att jag e beroende av godis och förstår hur knarkarna känner sig när dom har ett sug.


Världens högsta berg

JAg som alla andra dras till dessa berg med skräckblandad förtjusning, jag slukar böcker som handlar om dessa höga berg.

Så nu har det hänt igen, 11 stycken har satt livet till på K2 helvetes berget som e det mest svårbestigna. Många verkar tro att det bara e att knalla uppför där som en söndagspromenad, man undrar ju hur en del av dom tänker-tyvärr.

Fredrik Sträng har ju varir en hjälte mitt i allt detta elände och slitit och släpat på folk  ner för detta berg, döda som levande.

En norrman vid namn Rolf Bae döds-störtade ner för detta berg. R.I.P


Varför dras vi då till dessa förbaskade berg??

Alla har vi varit barn

JA alla har vi varit så där små och söta som man bara vill pussa på.

När blev dom har monstren otäcka fula gubbar som kladdar på småbarn, mödar styckar och våldtar?

När går det snett egentligen??

Pucko-kunder

K=Kund
C= Carina

Story 1:
K: - Har ni skoband?
C: - Ehh vad e det?

Kund stirrar irriterat tillbaka

K: - Ja sånt som man knyter skorna med ( Puckobrud, tänker han)
C: - Jaha skosnören
K:- Ja skoband, det heter väl så
C:- Ja , jag säger skosnören he he

Kommer tillbaka efter en stund när kund valt sina SKOBAND

Han trycker så upp förpackningen i nyllet på mig

K:- Där ser du det står ju tom skoband här

Åhh orka bry sig tänker jag, kund har ju tydligen alltid rätt- NÖT!!!!


Story 2:

C:- Ja det blir 850 kr.
K:- Ni har ingen rea på detta?
C:- Nej tyvärr inte!!
K:- Ja det blir ju förfärligt dyrt detta.
C:- Ja.

Be ditt bortskämda barnbarn att välja nått annat, eller varför inte bara säga nej det är för dyrt.

Diplom till Mattias

Ett diplom utfärdas härmed till min älskade make Mattias Järnhäll för att han har kämpat ett år med att jobba dubbelt både på dagarna heltid sen jobbat natt. Däremellan har han kommit hem till sin son och lekt och busat med honom, han har INTE gjort det för att han MÅSTE utan för att han VILL, det e inte alla fäder som vill det utan dom prioriterar annat.

Stackars dom säger jag, vad dom missar livskvalite!!


Jag älskar dig Mattias!!!


Orättvist

HAllå kan detta bli mer orättvist???

Jo det e så att nu när jag jobbar så går jag upp mede Sam när jag e ledig och det var jag ju igår, MEN när tror ni ungen vaknar då?? Jo klockan 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Hallå det e inte nådigt.
Och när vaknade barnet i dag???? 8.30- ORÄTTVIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)


Mina 2 lökar!!!



RSS 2.0