Ultraljudsbilder från 10/3 2009


Bebis softar


Bebis suger på tummen


Bebisen ligger på magen


Den vinkar med sin lilla hand


Ligger och tittar

From idag så tror jag rätt övervägande på att det e en pojke, OBS!! Jag har ingen aning om vad det e men jag tror.


Morsdag

Jag har haft en helt underbar dag idag!!!

Vi har varit ute hela dagen.

Det började med i morse, Sam vaknade kl5.30 och jag tänkte bara nej nej nej detta e inte aktuellt, men jag kissade och sa till Sam att det var natt och att vi skulle sova. La mig och sov med honom och hörde att M gick up på muggen eftre hans utekväll, tänkte att klockan e nog typ 7 eller nått. Sam vaknade när jag då vände på mig och tände lampan och sa:
- Hej mamma!!
Ja ja upp och hoppa bara, kollade klockan och shit den va 9. Tack Sam!!!

Mattias var också vaken så vi gick ner och åt vår goda frulla, vanilyogurt med jordgubbar, kokt ägg och rågbröd och ost mmm mmm.

Fick självklart morsdagspresenter ( efter fina pikar från mitt håll att morsdag e på G)


Fortsättningen på Gömda och Asyl och mias hemlighet


Ja jag e barnslig, tyckte denna bil va så himla fin!!!

Sen gick vi ner mot stan, åt glass och lurre på Nancys. Sen gick vi hem till Mattias morfar där vi mötte upp Matttias mamma och gav henne present.
SEn hem och hämtade bilen för att åka till min mamma, där bjöd hon på mat och glass.

När vi kom hem så kollade vi på en nyinköpt Pippi, var tvungna, vi höll på att bli tokiga av de 2 filmer vi har, seriöst tokiga- välinvesterade pengar kan jag säga.

Nu har städat undan lite och sitter och datoriserar lite.

Tack Mattias och Sam för en helt underbar perfekt dag i solen med er!!
Jag älskar er!


Vårruset

I tisdags denna vecka, ja jag vet att jag inte skrivit nått på ett tag, så sprang/gick vi fyra tjejer 5km- vi gjorde helt enkelt Vårruset, det var jag Lill Johanna, svärmor Åsa och Mattias moster Johanna. Vädret hade varit klockrent hela dagen men när det var dax att dra sig mot gärdet så mulnade det på, lite trist men men.

Det gick ialla fall kanon, vi gick ju med ett budskap:

VÅGA SE SEXUELLA ÖVERGREPP PÅ BARN!! Alla hade t-tröjor med det budskapet och nog fick vi en del blickar, vilket ju var tanken. Det e viktigt att vi får upp ögonen och värnar om våra barn. Åsa var snabb intervjuad av Siepen vilket var GREAT- vi syntes alltså!

Bjuder på lite bilder därifrån.

 
Åsa och Johanna                                     Johanna och jag


Styrelsen i utnyttjad.se


VÅGA SE!!

Bloggarfamiljen

Denna sida kan jag varmt rekommendera!!
Det är Hannah Graf med hennes man Peter som driver den.
Magda skriver också blogg och hon e verkligen sjukt rolig- me lööve her!!

Kika in vettja.

Har inget mer att skriva om denna söndagskväll.

Ciao!

Vem e Sam lik?

Jag:
-Sam e du lik mamma?
Sam:
-Nä!
Jag:
-Sam e du lik pappa?
Sam:
-Nä! (ha ha ha tänker jag, tycker faktiskt att han e det om man utgår från mina barnkort)
Jag:
-Sam e du lik brevbäraren?
Sam:
-Ja

Bilder på Sam the mans födelsedag

Japp så är såg den ut i bilder:

  
Paketöppniing på morgonen.                  Sam snattade en bulle innan kalaset börjat.

  
Buffebordet.                                                Tittar försiktigt på först.

  
Sam tårta (Mattias har gjort).                   Sjunger vi, han väntar på att blåsa ljus.

  
Blåser ljus.                                                 Leker med Oliwer och sitt nya parkeringshus.

 
Sam öppnar paket med pappa och Filip.          Sam och sin "Wii wii!


Grattis på födelsedagen min älskade gos!!!

Time flies

För exakt 2 år sen så låg vi på BB och trodde vi skulle få en bebis den natten, Sam tog lite tid på sig och kom inte förrän 9.26 på morgonen den 22:a.

Vad det har hänt grejer sen dess. Första leendet, skrattet, när han suttit själv, krupit, släppte min hand och gick iväg själv, ätit själv och nu står vi helt plötsligt inför hans 2-årsdag. Som sagt time flies.

Jättegrattis i förskott mitt älskade barn!! Mamma älskar dig!!

 

Grattis Farmor/Svärmor

Jättegrattis på din dag!!
Hoppas den blir lugn och skön och alldeles underbar!!



Kram Sam och Carina

Hade sett fram emot så mycket

Jag hade sett fram emot så mycket nu i sommar, men allt skiter sig, så nu sitter jag här och e så ledsen i stället. :(

Hade sett fram emot att få vila upp mig inför förlossningen så man orkar en sån till, att få mysa med Sam och MAttias innan vi blir 4, att få ge Sam all sin uppmärksamhet.
Att orka var glad och rolig, men det sket sig big tajm iom fucking FK. Sover skit på nätterna nu för jag har en enorm täppa eftersom min allergi har kickat igång, men jag går völ iväg och jobbar då och käner mig som en urvriden disktrasa.

Sen har jag fortfarande ett bröllop att se fram emot, om jag inte ska föda mitti alltihopa, det andra skiter jag faktiskt i och det 3:e blev uppskjutet- det har jag att se fram emot i alla fall. :)

Hade tänkt mig en helt annan sommar, mys, roliga grejer att hitta på men nu få jag väl plocka ut semester som jag ville spara till nästa år, men den kanske inte faller in som jag behöver och vill heller.


Tror inte att FK vet vad fan dom håller på med när dom rör om i grytoran, man e INTE SIG SJÄLV när man e gravid, man funkar inte som man brukar. Måtte inte ni heller på havandeskapspenning när det e dax för er!!!!!!


Mitt deppträsk

E fan nere i deppträsket just nu.

Verkar som det blir svårt att bli sjukskrivning innan förlossning, allt ifrågasetts fastän läkare sagt sitt. Vem fan e dom på FK att sitta och döma om man har ont eller inte?? Alla blivande mödrar borde få havandeskapspenning 2 månader innan- no questions asked!!!

Min barnmorska tycker att jag ska ta ut semester men jag vill gärna spara på dom, men just nu ser det ut som det lutar åt det ändå. Men det e inte säkert att jag kan få det hur som haver nu heller, det e ju andra som vill ha sem också. Allt ställdes verkligen på sin spets nu, tyvärr var jag naiv nog att tro att jag skulle på HP- alla trodde att jag skulle få det, så man gjorde ju semschema efter det, jag kan ju inte begära att alla ska rucka på sina planer bara för att nån torr kärring bestämde sig för att jag inte har ett tillräckligt tungt jobb- utifrån att läsa på ett papper dessutom.

Om jag nu inte får semester i anslutning till förlossningen, då går jag och Mattias om varandra och tanken var ju att vi skulle hinna mysa och bara rå om Sam innan han blir storebror, alternativt e att jag får det tidigare eller senare än M och då e jag själv hemma med Sam hela dagarna- känns inte aktuellt just nu, jag har fullt upp vagga fram ändå.

Jävla FK!! Kan dom inte inse att man söker HP av en anledning- man behöver få ladda batterierna inför vad som kan jämföras med ett maraton. Var mänskliga!!

Tänk om det där tänk om kunde slå in nån gång

Ja tänk om:
-Om jag skulle vinna massa pengar, då skulle jag rusat upp mormor och morfars gamla hus.


Älskar detta ställe, tyvärr e det snart fallfärdigt, golvet i ett rum har rasat, våningen däruppe har börjat rasa och djur trivs som fisken i vatten där.

Har många sköna minnen därifrån, en riktig idyllisk barndom därifrån. Jorgubbar, kattungar, kossor, hoppa på höskullen och morfars gungstol. Ja det var tider det. Alla vi ungar har haft många härliga somrar där och vintrar också för den delen.

Skulle bara vilja rusta upp det så det blir beboligt men vill ändå försöka behålla mycket av orginal grejerna. 

Ja tänk om det där tänk om kunde slå in nån dag.

Ännu e skön dag

Sol, sol, sol me lööve you!!

Vad bra man mår av att få lite sol på sig och det e ju så skönt att vara ute.
Var hos ett par vänner idag, vi gick i samma mammagrupp, det var så vi träffades. Lekte lite där och åt goda våfflor. Sam körde ner för deras trappa sittandes på en bil, blev väl mer rädd än skadad. Sa till M typ 3 sekunder innan att kolla honom nu, sen ser jag bar M kutandes iväg och Sam grina- karlar! ;)

Hem och klippte lite gräs och vattnade rabatter, jag och mamma ska sätta potatis nästa helg, hoppas de blir lika goda som förra året. När vi tog upp dom då så slängde vi in dom i ugnen med olja och lite kryddor, grillade kött till det och sen satt vi ute och åt- SÅ JÄVLA GOTT det var alltså.

Sam e så skön:
-Mamma kom
-Jag är i köket Sam du får komma
-Nä
-Ok. var e du Sam?
-Mamma kom prrr (Sam gör pruttljud)

Snacka om att jag garvade, han sa att han va på muggen

Älskade barn!!! Han e så go, pussar, kramar och gör näsgnuggis med en. :)

Ha en skön kort jobbvecka, själv jobbar jag 6-dagars vecka och det SUGER FETT!!

Fredag- Sams 2:a födelsedag, åren går och det fort

Ciao!!

Great dag

Har haft en soft dag idag. Solat på altanen medans Sam och Mattias strövat omkring i området. Sen vart det lurre- korv och mackisar med sallad till. Sen tog alla en nap- Sam vände bara på sig och somnade, hur skönt som helst.

När vi vaknade var det med all hast ner på stan och fixa present för att ta sig ut till Nykvarn och fira svägerskan. Brorsan var värst, han hade köpt en hund! Skitfin var den, rasen heter Leonberger och blir 80cm i mankhöjd. Shit hunden kommer ju vara större och och väga mer än mig ju. :P

 

 Därute svullade jag god tårta som ungarna bakat, sen blev det lek på gräsmattan och hopp på studsmattan.

 

Nu blir det snart grillning med goda vänner och Eurovision song contest på det.

 Ciao!

Barn igen

Tänk om man fick vara barn igen. Vi brukar se barnen på gården om kvällarna när det lattjar runt, ser så soft ut. Någon som ropar när det e mat eller läggdax och resten av tiden så har man så kul som möjligt. :) Och vilka barnpogram som fanns, Saltkråkan, Madicken , Pippi osv. Sen var det jullovsmorgon och sommarlovsmorgon med Toffelhjältarna och Solstollarna. Ljuva tider!!

Badrum

Jag och Mattias ska renovera om våra badrum, hur det ska se ut har vi inte bestämt oss för än. Svårt det där, mycket att tänka på. Kakel. klinker, färger, dusch eller badkar och vad ska man ha för färger. Jag ändrar mig hela tiden också, gräset e grönare på andra sidan syndromet. Vill gärna ha nått färgglatt- det VILL INTE Mattias, sen ändrar jag mig och vill ha det basic men man får ha färgklickar i form av handdukar osv. Jag skulle vilja att vi försöker oss på att rita och ha det som vi vill medans M gärna vill att nån annna ska rita åt oss och vi pekar och säger bu eller bä. Får väl se hur det blir, vill dock ha klart det typ nu. :P

London baby!

Så har man då varit hemma i en vecka, fort tiden går, känns knappt som om man var där.

London var London, tyvärr så infann det sig aldrig någon wow- känsla för mig. Jämfördee nog för mkt med The Big Apple. Ska man kanske inte göra, men NewYork kommer nog alltid att vara min stad. Tänk om man kunde kombinera den staden med härliga landet NZ- cool!!

Vädret var väl sisådär, rätt så mulet lite regn, men tycker nog ändå att det var skönare att gå i än om det hade varit gassande sol. Hade väl lite tunna kläder med mig men fick gå mig varm istället, eller ta tunnelbanan (underground).

Vad gjorde vi då:

1:a dan så hann vi väl bara checka in på vårat najsiga hotell Millenium Mayfair


Sen satt vi en stund i parken och åt lite frukt, utanför hotellet (Vårat hotell).

Sen gjorde vi iordning oss för att äta på Gordon Ramseys restaurang som låg mitt emot vårat hotell på andra sidan av denna lilla park.
Det var super god mat, och utmärkt service. Fick bla genomgång på olika kött och sen var det bara att peka på den biten man ville ha. 3-rätters blev det i alla fall. Glömde tyvärr kameran på rummet  så kika in på Mattias blogg för att se dom. (Jarnhall.se)

Dag 2:
Då tog vi oss till Camden market, fullt med folk och massa med roliga grejer, jag blir bara mätt på alt så då skiter jag i att handla. :P Duktig jag e.



    
Mat från ett av stånden åt jag i alla fall, thai of course- gott som attan.
Strosade omkring där ett bra tag, såg bla denna dam i kruka:



Kollade när båtarna slussade:
         

Samma kväll däckade jag vid 20 redan, sket i middagen. KOnstigt nog så åt vi inte så mycket fastän vi gick hela tiden. Vi åt nog så bra frulla. Hotellets frukost var grym kanske inte det mess hälsosamma men men. Baked beans, bacon, äggröra, hash brown, toast, apelsinjos, te, frukt, yogurt, mackor. Jag åt lite av varje varje morgon och stod mig hur länge som helst på det. :)

På månadgen tog vi oss upp till Portabello Road och strosade och fikade. Jag sprang in och ut i affärer medans M pustade och frustade. Det enda jag köpte var en jättefin tvålkopp och 2 t-shirts.



SEn drog vi till alla ungars dröm HAmleys, värsta 4 vånings huset med leksaker. Där byggde vi en jättefin nalle til gos (Sam). SEn skynda oss till BUrger KIng för middag, för att sen ta oss till hotellet och duscha, det var nämligen "Mamma Mia" dax sen. Shit vad bra den musikalen va!!! Var hur happy som helst när vi gick ut därifrån.

Sista dan var det ju dax för hemfärd och kände väl att vi inte set så jättemycket som e typiskt London så det blev en snabbtur lite varstans, tur att vi bodde nära till allt. London Eye var ett måste för mig, trots att jag e höjdrädd.

 
Uret Ben                                                    10 Downingstreet

      
M vid "The Eye"                                              Jag vid "The Eye"


Hög som attan,tog ca 30 min att åka den, skiträdd var jag hela vägen upp, ner gick det bättre. :P

När vi var vid Buckingham Palace för att fota vid vaktbytet så åkte faktiskt drottningens man förbi i sin bil, prins Filip tror jag han heter. Lite kaxigt tycker jag.


Mattias byter om till stålmannen- dräkt



Kärlek på hög nivå i LOndon Eye.

Soft hade vi det ialla fall och fint har vi bott och kul har vi haft. Sam fanns jämt i våra tankar och som vi längtade efter honom. Tur att han har en sån grym farmor som myst med honom. Tack Åsa för att du finns!!!


Problem med inbetalning

Jag har nu försökt skänka pengar till kampanjen "Rädda Mammorna" med Firefox men har haft problem med det, men med Explorer gick det finemang, så ni som vill hjälpa mig samla in pengar så funkar det bättre med Explorer.

Tack för erat bidrag och eran hjälp!!!

Uppmaning till blogguppropet

Hallå alla där ute!!

Hjälp till att stödja alla utsatta mammor med familjer ute i denna grymma värld som råkar illa ut.
Genom Röda korset så har det startats en kampanj som håller på tom den 31/5 och heter just "Rädda Mammorna"

Alla e värda en trygget, hjälp nu till att samla in pengar via just era bloggar, gå in och skänk pengar och sprid ordet vidare till alla som läser era bloggar.


Det har e en länk direkt till blogguppropet



I sandlådan

Har haft en otroligt soft med Sam idag. Vi har mest glidit omkring ute på gården och bara varit hemma.

Bjuder på lite bilder utifrån "lådan"

 

 

Tack för en skön dag Sam!!

Stolt mamma!!

E skitstolt mamma!!
Jag hara en otroligt mysig kille som kommer och ger en kramar, pussar och klappar på en titt som tätt.

Och idag så kissade han på toaletten för 1:a gången, e mäkta stolt just nu!!!

RSS 2.0