Premiärsittning och 8 månader

Igår blev Milo 8 månader, fort det går. Slog med det 2 flugor i en smäll och han fick premiärsitta utomhus i brorsans galonisar. BTW nu sitter han också.




Årets påskris

I en av de andra bloggarn som jag följer och inspirerar mig så visade hon upp sitt påskris och frågade hur sina läsares ser ut.
Så här ser vårat ut:


Utanför dörren

Idag så har jag släpat mig utanför dörren för 1:a gången på en vecka.

Tripen gick till Nykvarn till min bror. Bilfärden gick rätt så bra, men åh vad hade jag inte gett för ett säte som jag kunde fälla ända bak. Matte körde fort och bra!!

När jag kom dit stod typ alla i dörren för att se hur jag ser ut, ha ha ha. :)))
Slängde mig på soffan för att komma ner i "normal" läge. Då kunde jag prata med alla och äta och så.

Snacka om att man/jag tar allt sånt förgivet, att sitta upp och gå och stå utan att behöva lägga sig ner för det bankar i huvudet.

Sam röjde på med Filip och Milo hängde i soffan med oss och kollade in grabbarna och deras energi.

När jag kom hem nästan sprang jag in och slängde mig på soffan. Va slut jag va!! MEN jag orkade och klarade av att vara ute och borta om än att jag fick ligga ner när jag åkte bort. :)

Mot bot och bättring nu!!!  Och VÅR!

(Glöm inte ställa fram klockan inatt!)

Inte än

Var tvungen att släpa mig in i duschen idag. M fick bädda rent under tiden.
Fick ligga ner i badkaret för det var det enda som jag fixade. Vart jobbigt när man skulle tvätta håret för det gjorde det ont som fan i skallen. Mattias fick förbereda allt så jag visste hur jag skulle gå tillväga för att komma till sängen så fort som möjligt. Min sköna kudde låg på plats så så fort jag tagit mig upp ur badkaret (höll nästan på att spy igen), så på med lite deo och sen ner och kröp ihop i fosterställning i sängen.

Låg där i 2 timmar och sov/ vilade mig tills jag vågade resa på mig och skynda mig,så gott jag kunde, ner till soffan för att inta samma läge där igen.

Börjar tro att detta aldrig ska ge med sig, fy fan för att leva så!!

Fick ett nallgram och ett blomogram idag, tack fina som skickade det!!
Tack alla för fina hälsningar,tanker och all hjälp!!! Ni är guld värda!!!

KRAM

Sams 1:a tandläkarbesök

Det gick som en dans, killen gjorde det han skulle och visade vad han hade. För det fick han en tandborste och en välja en sköldpadda. Återbesök om 2 år. :)


I väntrummet.


I stolen.

Ishjärta

Detta låg på våran trapp förra veckan, var tvungen att fota det. :)


Så här ser jag ut just nu


Ingen grimas,


Detta är jag när jag ler, det e det bästa jag kan göra.

Ambulans

Mådde fortfarande skit igår. När M och kidsen åkt till kyrkan ringde jag sjukupplysningen igen och dom tyckte jag skulle åka tillbaka. Hade en sån sjuk huvudvärk när jag reste mig och blev illamående.

Kände att jag vill ta en dusch innan. Herregud vad dåligt jag mådde, hann typ bara upp ur duschen och sen spydde jag, och igen och igen. Fick på mig kläder på nått vis. Ner till soffan och ringde M. Dom skyndade sig hem igen. Berättade att vi måste åka in igen, när jag skulle resa på mig fick jag en sån jäkla värk i skallen och blev illamående. Detta klarar jag aldrig sittandes utan det blev till att ringa ambulans.

Eftersom det inte var akut så fick vi vänta ca 2 timmar, jag låg däckad på soffan tills dom kom och försökte att röra på mig så lite som möjligt. Mamma kom så hon kunde ta Milo.

När ambulansen kom så fick jag gå ut till bilen, snacka om att det snurrade i skallen, han knappt komma in i bilen förrän jag spydde igen. Nu var fan inget kvar av den frullan- trodde jag ja.

Jag e redan innan känslig för lukter men nu när man e tvingade i att va i sjukhuslukt och ljud som inte va ok igår då var det fanimej jobigt. Ville bara att allt skulle bli bra. Dom kollade rörligheten och så men dom tror att det är nått virus. Ingen behandling finns. Min värk och illamående kan tydligen 5-10 % få efter ett ryggprov- naturligvis e jag en av dom. Fick citadon och tabletter för illamåendet. 1-1/2 vecka kan jag ha huvudvärk, förlamningen upp till ett halv år.

Sen var det hemfärden- trodde fan jag skulle dö. Var ju nu tvungen att sitta upp. Spydde som en gris så fort jag satte mig i bilen och hela vägen hem. Spotta e ju lite svårt att göra nu när ena sidan hänger. Krashade i soffan när jag kom hem. Hörde barn och prat som i ett töcken. Toalettbesöket i natt måste ha varit en syn. Gick som en hoprullad pensionär med en hink framför nyllet.

Har fått i mig käk och dricka och en citadon i morse och mår MYCKET bättre, vågar inte sätta mig upp än dock.

M ska få fota mig sen, vill ha bildbevis för hur man ser ut. :P

Nu e det bara vila och hoppas att detta försvinner.

Sängläge

Igår när vi var med Sam till tandläkaren för 1:a gången så kändes det konstigt i min tunga, som om en bedövning höll på att släppa. Fick över lite polare på em och då kände jag att mitt ena öga inte hängde med när jag blinkade. Ok, va fan. Nåväl åkte iväg till svärfar på middag och där började jag känna att min vä halva inte hängde med när jag log.

Väl hemma stoppade vi ungarna i säng, jag duschade. Kände att jag vill kolla upp detta så M ringde sjukvårdsupplysningen åt mig. Dom sa att vi skulle åka in till akuten. Sagt och gjort, M hämtade svärfar och vi for iväg.

Det blev till att bli kvar över natten, det togs blodprov och ryggprov-spinalvätska. M åkte hem för att hinna sova lite- med betoning på lite för det va det han hann med. Jag sov inte heller mkt.

Ungaran har varit hos mormor och farfar, jag har vilat och M har vilat för att sen orka ta ungarna. Jag satt upp i soffan i em och då fick jag skit ont i huvudet och mådde illa, så nu vågar jag inte ställa mig upp. Får se hur jag mår imorgon annars måste jag nog ringa in till sjukan igen.

Belles pares verkar det som jag fått i alla fall

Belles pares?

Har fått en ensidig ansiktsförlamning så jag har tillbringat natten på sjukan med att ta ryggprov. :(
Ska skriva mer om detta sen, ska försöka och sova lite nu.

Bröllop och cocktailparty

I år blir det två bröllop som vi får äran att närvara på. :) Och sen så ska vi också på att coktailparty. M ska vara bestman på båda och jag ska bara njuta av att slippa göra nått mer än att njuta av "showen" och god mat. :P

Sen i juni e vi bjudna till Göteborg på cocktailparty (30-års skiva)/ provakläder till bestman Mattias.

Var kan man handla fina klänningar som inte kostar skjortan? Förslag e mycket välkomna, barnvakt till dessa 3 tillfällen är också mycket välkomna. :)

Fynd i skåp

Igår när jag var taggad för träning så var jag på jakt efter mitt gamla träningsupplägg från när jag tränade inför tjejvasan, hittade inte det men däremot 1000kr! :) Snacka om att bli skitglad, present från min bror och hans familj som jag fick när jag fyllde 30år, det har legat där i nästan 2 år ju. Bidrag till en tatuering va det, så nu kan jag boka tid för att tatuera mig igen. :)

Me happy!!

Härlig dag

Man får passa på och nämna dessa dagar också för sen kan det komma en skitdag igen.
Allt har flutit på, fint väder, sköna kids . kyrkis och promenad till M:s jobb.
Kanondag helt enkelt!!! 

Höll dock på att bli påkörd på ett övergångställe idag och det var bara några cm ifrån kan jag säga. Dax för den  pensionärstanten att checka in sitt körkort kan jag säga, ingen koll alls. Som tur fick jag över vagnen, så hade hon smällt så hade hon smällt med mitt ben.

Nu e det snart dax för Familjen annorlunda sen Hollywoodtanterna. :)
Me like!

Urspårande innebandymatch

Var och kollade när M spelade match idag.

Några av spelarna i motståndarlaget har dom stött på förr. Dom spelar FULt, GNÄLLER när DOM LEDER och nu får publiken inte kommentera på läktaren längre för då ska det "SNACKAS" efteråt, INGEN får KRITISERA DERAS FULA SPEL. Fast att det satt barn berdvid så skulle det "SNACKAS".

Nr 20, 12 och 7 avstängning e bara det som gäller för er!!!!
Pinsamt!!!

(7:an i detta laget skulle seriöst behöva utvärderas på nån anstalt)

Besparingar

Hur kommer det sig att så fort, staten eller kommunerna ska spara så skär man in på pengar till förskolor och äldreboenden?? Varför??

Våra små förtjänar en bra början här i livet och våra gamla förtjänar ett bra slut här i livet!!!

Sam e torr

Peppar, peppar... men nu har det gått 3 veckor och blöjan har varit torr på morgonen, förlåt den sista veckan har han ju faktiskt sovit i sina kalsonger och vaknat på morgonen och väckt oss med:
-Måste kissa!

One down, one to go.. :)

Vi började i somras bara för att se vad som skulle hända men han var väl så där sugen, när han bar om rumpan så funkade det bäst, sen fick vi uppgradera med kallingar och sen blev det nästa lager- byxorna och sist med overallen och nu e killen torr. Fettnajs!!!

Sam du har varit grymt duktig, det har varit helt på dina villkor, det är DU som har pott-/toalettänat dig själv, du är grym!!

Mammas duktiga kille!!

Toaunderhållning

Har man kids så kan man glömma att sitta på huset i lugn och ro. Har man riktig tur så har man underhållning på dass- det har jag! Sam står och säger böö till Milo som garvar så han kiknar, om och om igen håller dom på. SKITroliga ;).

Dom e för goa!! Milo ser upp till Sam och Sam börjar upptäcka att han får respons från Milo- hur härligt som helst att se!!

Goa killar jag har!

10år på dan

Idag eller rättare sagt natten mellan 10:e och 11:e så har jag och M varit tillsammans i 10år!!!!
Ett helt decennium har gått och va grejer vi hunnit med. :)

Jag älskar dig Mattias Järnhäll!!!!



(Lite tack också älskling för att du står ut med mina ups and downs ;P)

Biljäkeln

Den kostar för mycket, dax att fixa förmånsbil tycker jag.

Det "lilla" missödet på motorvägen i fredags var katalysatorn, kommer bara att kosta 12000 lax. WTF!!!!!!!!
Måtte det gå på försäkrngen. Det känns som om att är det inte den ena stora utgiften så e det den andra.
När får man börja spara cahen till nått kul liksom. :S

Världens finaste barn

Saknar er som fan när ni inte e hemma!!!
Ni e världens finaste barn och jag älskar er som attan!!!!!


ÄLSKAR ER!!!!

Firar 10 år med M i helgen...börjar med..

Den 10/3 har jag och Mattias varit tillsammans i tio år, det e ju hur länge som helst ju.
Efter att ha kännt varandra i ca 3 eckor så raggade han upp mig på Avenyn här i stan och sen dessa har vi varit ihop.:)

Så igår så skulle vi lämna ungarna i Nyköping hos farmor för att bara kunna mysa nu i helgen och SOOOVAAA.
Nåväl, vi kom ut på motorvägen och var nästan framme vid Järnaavfarten när motorn började låta jättekonstigt. Femans växel i och arten sjönk av sig själv från 100 ner till 60 och bara fortsatte. Som tur va kom vi av motorvägen och hann in på en sån där Clean car tvätt. Vi vågade fan inte starta bilen igen. Ringde service för vi har en sån där mobilitetsgaranti. Som tur va så var det en verkstad som fanns i närheten som fixar Skodabilar.

Ur med barn ur bilen och så gick vi till verkstaden, pappa kom för att kunna köra oss in till stan med ungar och packning till vår fina lånebil.

Från det att bilen klappade ihop till att vi satt i en ny tog det ca 2 timmar, på en fredag, med två barn. Tack finanskrisen!!!! Hade  det inte vart för den så hade jag förmodligen varit själv på väg till Nyköping, fått panik och flippat totalt. Nu hade jag 2 scanialediga män som fixade allt, pappa och Mattias!!!!

KOm så slutligen dit, lastade av allt igen, drog vidare till heron där vi krubbade på Oleareys och såg sen Shutter Island, rätt bra men förvirrande. Sen hem och SOOVAAA!
Sov till tjugo över tio. :))))))

Planen för idag är softa och sen ska vi gå på Golden Hits, ska bli fett najs!!!!!

Ha det bäst!

My new tattoo

Så var det dax att hylla min älskade Milo med en tatuering. Dock med en annan färg på stjärnorna- ROSA! Helt i mammas stil, tycke och smak (Sams e turkosa, min andra favvo färg).






Seriöst, har fött två barn men börjar känna mig lite känslig för att tatuera mig, hmmm.


Trodde jag ja

Plusgrader igår och lite idag så trodde lilla naiva jag att våren va på G. Tji fick jag, riktigt busväder därute nu, det yr av snö blåser och ser allmänt burrigt ut. Tur att man e inne. Tvättar 2:a maskinen för idag i stället.

Vi tog i alla fall en svängom till en av de öppna förskolorna i morse. Har inte tänkt på denna innan så den kommer nog att rädda dessa tråkiga måndagarna nu. :) Tänk om jag vetat om denna i höstas.

Sam var ju magsjuk  i helgen men igår var han som vanligt igen, stackars liten va ledsen han va när han spydde.
Så igår va vi och badade i STORA POOLEN, det var ju en hit kan jag säga, för båda kidsen.
Annars har det inte hänt så mkt i helgen. :)

Nästa helg ska bliiii sååå najs, om inget förutsett händer, hoppas inte.

CIAO!

RSS 2.0