Utmanar mig själv

Jag e kass, dricker ca 2 cola om dan- that's it!

Inge vatten överhuvudtaget-alls.

Inte ok!!! Så from nu så ska jag försöka, för mig blir det verkligen att försöka, att BARA dricka cola på fredagar och lördagar. När det e helg helt enkelt.

I veckorna e det vatten, vatten och måltidsdryck. :)


VS





Vi får väl se hur det går...

6- månader

Herregud vad fort ett halvår gick nu igen.
Milo är redan 6 månader, kommer han att gå när han är ett, kommer han att springa omkring?? Återstår att se.

Så ar ser min godis ut nu i alla fall:





En sån skön min, han rynkar ihop näsan och sen e det som han fräser- som när man snyter sig.
Mitt lilla penntroll!

Magsjuk!

Hade tänkt mig en lugn och skön fredagskväll med M och One tree hill i soffan-tji fick jag.
Redan hemma hos mamma började jag känna mig konstig och det bara eskalerade på Nancys.

När jag kom hem var det bara muggen och sängen som gällde, med en hink i släptåg. Låg i fosterställning hela kvällen och mådde SKIT!

Hatar verkligen magsjuka!!!

Var bor vi egentligen??

Just nu med badrumsrenovering som pågår så bor vi i påsar och hos mamma. Inte mycket vi e hemma. Saknar nästan att dra igång en tvättmaskin och laga mat hemma tills Mattias kommer hem. Inte långt kvar nu.

Mycke häng hos mamma efter dagis och dagisfria dagar, så tack snälla underbara mamma för att du hyser in oss, lagar jättegod mat och leker med barnen!

Badrummet tar sig, golv och nästan alla väggar e snart klara, badkaret kommer på fredag. Tvättmaskinen och toaletten står i hallen och förgyller den. :P

Folk har frågat hur vi orkar fixa med detta nu när vi har småbarn och ibland undrar jag också det speciellt när man kånkar med barn fram och tillbaka till dagis, in och ut ur bilen, på och av med kläder på 3 personer och allt annat där till som ska med. Kan säga att det känns i ryggen. :)

Men faktiskt om man bortser från det så det lugnt, jag har dammsugit hall, trapp och utanför badrummet varje dag ( tänkte på svärmor då för så gjorde hon när dom fixade sitt badrum) och Joni har varit grym han har städat efter sig varje dag och hållit det snyggt efter sig varje dag. Tack!

Det ska bli så spännade att se det färdiga resultatet.

Nu ska jag äta semla!

Dra åt helvete och fläskläpp

Idag när jag var på BVC fär Milos 6-månaderskontroll så var det ullt på parkeringen bakom BVC. Jag började cirkulera för att leta en annan plats. Kom in på en parkerng och när jag skulle ut från den för att vända bara så att jag kunde åka tillbaka samma väg jag kom så kom jag ut på en enkelriktad väg. Fick möte och rullade bara tillbaka för att släppa honom (missade tyvärr skylten med förbjuden vänstersväng). Gubben i bilen vevar ner sin ruta och säger:
-Du får inte köra här det e enkelriktat.
-Ja vet, ska bara vända för jag åkte fel.
-Du får inte köra här.
-Ja vet ska bara köra en snabbvändning, det spelar väl ingen roll.
-MINA BARN GÅR PÅ DEN HÄR GATAN.
-Ja men..
-DRA ÅT HELVETE!
-DETSAMMA! sa jag.

Vet att jag åkte fel, men ville bara typ backa tillbaka, ingen var ens i närheten och ingen gick på denna väg, vad e problemet. Otrevlig vuxen karl som skäller som fan, utan att jag varit otrevlig eller nått. Förrän han bad mig dra åt helvete, tänker liksom inte ta vilken skit som helst!

Nästa händelse rå, var hemma hos mamma och gick på toaletten, Milo fick följa med och låg på golvet framför mig. Han fick rao sig med mitt skärp medans jag gjorde nr1.På detta skärp så e det en lite metallflärp i ena änden som gör så att skärpet inte repar upp sig och den låg han och bet på. Tillslut börjar han astjura, en liten glipa på denna har fastat på hans läpp. Jag kan inte resa mig för då följer ju ungens läpp med. Får liksom vicka loss den och tillslut lyckas det, stackarn rädd och ledsen och jag halvt panikslagen men får inte visa det. Han blödde lite och blev lite svullen. Lillens första fläskläpp.

Vilken dag!

Simma lugnt

Idag vaknade jag sent, fickett sms att om jag hann skulle jag packa väskan för att simma med några kompisar på Gröndal.

Packade järnet, Sam hade inga badbysxor så han fick bada i kallingarna. Måste fixa nya åt honom och simpuffar.

Hursomhaver så var det helt klart en hit, för båda kidsen. Sam hoppade från kanten, dök och plaskade på. Milo sparkade järnet med fötterna och garvade som bara den när han kollade på Sam och Filip. En skön söndag.

Vidare till donken och sen till några vänner på fika.

Nu laddar vi för ett nytt badrum denna vecka, hoppas de hinner klart. :) E så nyfiken nu.

Ha en skön ny vecka.

Familjen blinka lilla stjärna

Japp, så kan ni kalla oss from nu.

Det e den enda sången som lugnar Milo i sitt gnäll (Peppar peppar..).

-Milo, Milo!! säger man för att bryta gnället och få hans uppmärksamhet sen klämmer man i..
-Blinka lilla stjärna....

Det faller sig så bra att när man inte orkar längre och bara går in i sig själv och försöker stänga av så hör man, oftast från baksäte:

-Milo, tyst nu Milo!
-Blinka lilla stjärna... antingen i rapversion eller i vanlig traditionell stil. Lilla älskade Sam som hjälper till och sjunger. :)

Men iblan när man själv sjunger för typ 111:e gången så säger Sam:
-Räcker!

Sackars lilla missnöjda Milo, hoppas det blir bättre för dig, du vill så mycket fast du e så liten. Älskar dig!!!

Sam älskar dig, du är en så duktig storebror!

VÅGA SE..... SEXUELLA ÖVERGREPP PÅ BARN

Min bästa svärmor Åsa och hennes syster Johanna startad för drygt 1år sen föreningen Utnyttjad.se. Min kära make sitter med som ordförande i föreningen.

Deras motto är "Våga se".

Så vad e det då man ska våga se, jo våra barn som far illa ute i samhället av sexuella handlingar.
Våga se, höra och lyssna på våra barn.
Värna om det käraste vi har- våra barn!!

Våren 2009 så sprang/gick vi Vårruset och så här såg det ut då:





Allihopa:
-VÅGA SE!!

PS. Åsa och Johanna samma grej i år också? Ochv arför inte köra Tjejmilen också? DS

Penga experiment

Börjar med att säga Sara:
-Du en tönt!!!  Kan inte hjälpas men du e det! Så va det sagt, 2.05 skojar du eller??!! Hallå vinnaren åkte på 1.25 om jag inte minns fel, du borde ju typ köra med eliten ju! :)
Jag åkte på 3 och en halv, då hade jag åkt en hel del och tränat på gym. :P BTW åkte också 2006, första gången för mig.


Så nu över till rubriken, jag och M (eller mer jag kanske, vi vet inte ;) har en förmåga att sätta sprätt på pengarna varje månad men vi vet inte på vad och så står vi där panka sista dagarna. Men nu ska vi testa en grej, bara handla mat och nödvändiga grejer OCH om vi SEN HAR pengar kvar de 2 sista dagarna eller nått då kan vi köpa den där grjen typ en vas eller vad det nu kan vara. Annars e vårat motto typ:

-Nu har vi cash bränn så mycket du bara kan skit i på vad bara du köper.

Kan säga att det kliar i shoppingtarmen med alla rea grejer och sånt man ser på stan och man säger till M att:
-Åh vad fin den va osv men han gick inte på den-när man vill att han nte ska ha karaktär då har han plötsligt det, dåligt tycker jag!! ;)

Konstig dag och natt

Stackars Milo har varit sjuk och på det himla gnällig, vi tror tänder. Mycket händer i munnen och gnager på dom liksom. Igår åt han bra men så i natt ville han inte riktigt somna om så jag bar in honom till oss och jag la mig hos Sam. Sov inte direkt optimalt med en snurrande Sam. Sen när han vaknar och man precis somnat så e man ju inte på topp direkt. Vaknade och mådde skitilla, Mattias fick vara hemma och lämna Sam på dagis och ta Milo. Jag somande om och sov oroligt som vanligt. Vaknade halv ett, måste varit kycklingen från igår som fick magen att strejka.

Vi drog ner till satn för att äta lurre, Milo hade inte ätit så värst bra inte på natten eller på morgonen men till lunch så gick det bra- när han sen skulle ta första tuggan på desserten så spydde han tamej sjutton upp hela burken med mat. Har inte spytt nått mer sen dess så förmodligen så e det dom där jäkla tänderna som spökar- kan dom inte komma nu, vill ju bara att hannska må bra och och få vara gla.

Får se hur natten blir.


Jag läser en del bloggar och ber om ursäkt att jag inte kommenterar på vissa men jag vet inte hur, Sara och Mia speciellt. :) Me lööve them!

Sara, jag kulle nog inte hinna med dig i spåret, men kul vore det- har du åkt öppet spår nån gång om så e fallet hur fort gick det?

CIAO!

Skidor

Med tanke på all snö vi haft/har denna vinter så har jag åkt lite skidor- trist.
Har inget att skylla på förutom min egna slöhet- pinit. Tekniken och styrkan e som bortblåst, lite bakhalt och dåligt med klister e det dock allt.

Jag har tänkt att jag nån gång i livet ska åka öppet spår men för det behövs det nog allt lite träning inte bara jävlaranamma, det e ju trots allt 9 mil. Men det e så att några kompisar som tycker jag ska haka på redan nästa år 2011, kan tyckas som långt bort men dy bör ha en del mil på skidor och tränat jäkla massa flås och styrka.
Får se hur jag gör, ska jag göra det så vill jag vara förberedd, vi ju inte åka och ha det tråkigt, vill ju ta mig i mål liksom oavsett på vilken tid och jag vill att Mattias möter mig med medalj. :)

En början e att jag fått info inför Vårruset och Tjejmilen, har tänkt anmäla mig till båda. :)
Ska du med?

Bra filmer...finns det många av

Jag har lite dille på 80-tals filmer, kanske för att jag e uppvuxen då. Några av dessa filmer gick på repeat rätt mycket, fråga min kära mor. :)
Listar dom lite lätt, hamnar inte i någon speciell ordning.

*Trolltyg i tomteskogen
*En värsting till syster 1 och 2
*Hajen 2, kollade på den hel sommar och åt glass med hemmagjord chokladsås, 2ggr per dag blev det.
*Die hard 1 och 2
*Ursäkta var är floden?
*Repmånad
*Göta kanal
*Sällskapsresan 1 och 2
*Ha ett underbart liv, Kjell <Bergkvist e så jäkla grym i den
*Ronja rövardotter
*Alla vi barn i bullerbyn
*48 timmar
*Snuten i Hollywood
*Tjejen som föll överbord
*Tjejen som gjorde lumpen
*Ursäkta vad e klockan?
*Go dag yxskaft!
*Tidvattnets furste
*Tjejen som tog hem spelet
*Lovligt byte
*Dödligt vapen filmerna


Ja detta var ett urval, finns ju hur många filmer som helst. Man hyr ju inte filmer på samma vis längre och så e ju trots allt detta klasiker, i alla fall för mig.

Måste nog ta och köpa på mig en del av dessa och kolla på dom igen. :)

Ha en skön kväll!

Mycket skit nu

Allt känns rätt tungt just nu.
Min brors svärmor gick bort i morse och e det inte det så e det nån annan som mår skit.

Jga känner mig allmänt trött och otillräcklig, lätt stressad (milt uttryckt), irriterad. Vill mycket, ungefär som Milo, men kan inte, gnällig och sur.

Behöver sommar nu, lättsamhet, grillkvällar, ljusa kvällar, värme, sömn och ett liv på en räkmacka.

Nååja det går väl mot ljusare tider får vi hoppas.

Mitt första decennium på 2000-talet

Kan se tillbaka på detta decennium och vara skitnöjd och hoppas bar att det nästkommande blir skitbra det med.
Här kommer min lista, med bilder på vissa grejer:

År 2000- Träffar jag min älskling Mattias


Söt som socker, raggar han upp mig när vi jobbar ihop på Konsum (tack vare svärmor)

År 2000- Iaugusti så får jag min 1:a brorson, Kalle

År 2000- Den 23:e september så förlovar vi oss, efter bara 6 månaders "bekantskap"

År 2001- I november får jag min 2:a brorson-Oskar

År 2001- Dec det året börjar jag på Astra Zeneca

År 2003- Den sista oktober slutar jag på Astra för våran efterlängtade jordenruntresa


Stranden utanför vårat hostel- najs va?!

År 2004 Min 3:e brorson föds medans vi e Thailand, Filip

År 2004- 1:a april kommer hem från jordenruntresan och börjar jobba på Intersport.

År 2005- Mattias friar till mig på "riktigt"


Fick ingen ring utan en jätteros, då vi redan var  "fejk"förlovade.

År 2006- Hände mycket detta år:

*Tjejvasan på 3 mil, första gången för mig.


*Premiär till Alperna


*New York (forever in my heart)


*Så äntligen våran alldeles fantastiska bröllopsdag

Den här bilden säger allt om våran dag!!

*Den 22:a sep så får vi ett efterlängtat plus på stickan- Sam ligger i magen.

År 2007- Som vi väntat, 22/5 kommer han äntligen till världen Sam Järnhäll



År 2008- 30/11 så fick vårat 2:a efterlängtade + på stickan. Milo låg nu i magen.

År 2009- Ett perfekt avlut på ett fantastiskt decennium, Milo föddes.




Hoppas innerligt att jag inget missat nu, hur pinsamt vore inte det??

Hur var erat, vad hände oss er??




Känselspröt

Föds barn med känselspröt eller??!!

Så fort man sätter, lägger sig till rätta så vill dom nått. Antingen gnäller dom till, ropar på en eller grinar. Det slår aldrig fel liksom, dom små rackarn vet att så fort man själv ligger och gottar sig så kallar dom på en.

Rackarungar!!

Parfym

Parfymen barnkräk med en touch av paradisdessert e SÅ UTE, att inte mitt kära barn inser det. ;)

GAAAA vilken gnällhäll dag

Milo e verkligen i sitt gnällesse, herregud, jag skämtar inte 30 sekunder glad sen ca 1.5-2 gnäll beroende hur fort man kan få honom att soman om igen/ äta. Så ser min dar ut just nu, måtte det vända snart.

Annars e han våran lilla underbar tjockis- killen kan ju äta i alla fall. måtte INTE det vända!!
Hörde dock att 5- månaders bebisar i allmänt missnöjda, kan man inte på ge ungen nått uppiggande bara. ;)

Mattias underbar älsakde Mattias stack tidigare från jobbet och var beredd att gå in senare till träningen bara föra att rädda mig från gnällträsket- TACK ÄLSKLING!!

Jag drog ut i spåret och hetsåkte i 14 minus, gick väl sådär fort, shit vad klen jag e, men fram kom jag men vette sjutton hur många som varvade mig ha ha ha.

Så nu hoppas jag på en lugn kväll.

Go afton!

Bio och Bugaboo

Igår vad det biopremär för Sam (Hoppas vi fått riktiga bioungar, vi älskar ju att gå på bio), "Alvin och gänget 2" blev det. Vi trodde att den var tecknad med tji fick vi. Hade laddat med chips och godis med Sam var lagom intresserad och drack mest Bonaqua som han sen var tvungen att besöka toan under filmen för, för att kissa ut typ halva flaskan igen. :)

Han satt stilla en bra bit in i filmen men sen ville han stå upp och hänga på stolarna framför och gå lite i trappen, M fick hänga med där, els vill jag kolla filmen och sen tycker jag sånt e lite pinit om man stör och så. Ja vet att det e löjligt jag e 30år och bla bla bla borde inte känna så bla bla bla, tur att M var med och fick styra upp. :P


Häng framför Ice age på morgonen, kolla in pose'n


Nyvaken och framme vid bion


Godis till mamma inhandlat


På väg in..


..på sin plats, nu börjar det!


OSTBÅGE!!! (istället för cheese)

Sen eftere bion droppade vi Sam och plockade upp Milo, som varit hos farfar och Berit under tiden, för en tripp upp till Kista Gallerian för att hämta våran Bugaboo som vi skulle köpa av en tjej på blocket. Som vi har saknat bugaboon!!!

Nu ska vi sälja Phil och Teds Vibe, intressera??

Ps. Så har rosigt go var Milo på morgonen, min lilla gos. Ds

Nu e glada julen slut, slut, slut...

Japp nu har vi kastat ut granen och allt pynt. Det enda som är kvar är julgardinerna och det är M:s huvudvärk, jag hängdeupp dom och han får ta ner dom, han har helgen på sig...hm får se hur det går med det. ;P

Det går framåt med badrummet, det märks att man inte gjort nått med det sen begynnelsen så dom har att göra. Men åh vad skönt att få det gjort. Mycket häng hos världens snällaste mamma blir det med fika, datatittande och god god mat. Tack snälla snälla mamma för din hjälp!! Ej att förglömma tvätthjälpen vi även får då vi skiter i att koppla i den nya maskinen förrän det e klart med badrummet.

Milo e inne i nån gnällkris stackarn, inte många minuter om dagen han e nöjd inte, trist men han e våran gos ändå. :P

I morgon ska jag och M ta med sam på sin första bio medans Milo hänger med farfar Bosse och Bäärit- som Sam säger. Ska bli kul att se vad den lilla mannen tycker om det. :)

Ha en skön helg, me lööve Scaniafredagar!!

Bajsminer





Lika men ändå så olika, bröderna Järnhäll.

Vårat badrum





Detta e vårat badrum just nu-avundsjuk eller??!!

JAG ÄR FIN!

Sam står här bredvid mig och lekar med sina bilar och stannar upp i leken och säger:
-DU är fin!

Snacka om bar början på dagen.
Tack för de fina orden min älskade son!

Sam du är fin och jag älskar dig!!

Nyårsafton

Ja vad gjorde man igår då??

Först så sov vi hela förmiddagen i omgångar, sen slängde M in ungarn i bilen och åkte runt så de fick sova men framförallt så jag fick sova.

Vidare sen tillRickard och Maria och åt nyårslunch, god kycklinggryta och ris, hemgjord chokladpudding till efterrätt.
Satt där och snackade lite skit innan det var dax att åka och inhandla nyårsmaten- oxfile. Vilket givetvis var slut eftersom vi kom dit alldeles försent.

Skit i det sa vi och köpte annat kött, bea och sallad till det så var we good to go.
M lade även på vitlöksost på köttet- kanongott vart det.

Varvade sen med film och springa upp till Milo ca1 gång i timmen, han sov katastrofalt kasst i natt och så gjorde även jag! HAn e väl inne i nån orolig period nu.

Jag och M var uppe till 12 slaget i alla fall och hånglade in det nya året men sen blev det bums i säng.

Jag försökte ha sovmorgon men det går bara inte, så så fort jag kom upp så åt jag och så gick vi ut en stund så M fick sova. Det var alldeles tyst ute, både på gårde och runt om- ingen trafik hördes. Så himla skönt!

In och äta lunch och sen stoppa Sam i säng. Sen åt jag och Milo, då vaknade Mattias. Sen har vi softat, jag har sovit på soffan och sen tog vi en tripp ner till affären för att handla middag- så skönt att komma ut en stund till.

Nu har vi suttit och försökt spåna på badrummet, för på måndag drar renoveringen igång- wiiii.

Nu sova!

GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0