Bebisnytt

Ha ha, nu trodde ni allt jag var på smällen igen va!??? Ha ha ha

Nä vill bara gratulera en jättegod vän som väntar smått.
JÄTTEGRATTIS TILL ER!!!!! :)

Kan knappt vänta till våra små kan leka tillsammans, ska bli så kul. :)
Varma höstkramar till er alla!

Vilken hets

När man går hem från Sams dagis så har man 4 st MÖRDARBACKAR.. jag skojar inte, kniper man rumpan när man går i dom så kommer man ha en killerass till sommaren. :)

Hur som haver, när jag går i dom backarna så babblar Sam järnet och upprepar men inte vad han sagt (hans sätt att få bekräftat att man förstått vad han sagt) så fortsätter han till man förstått. Detta är nu inte helt lätt då man flåsar som en strandad val när man puttar en sisådär 25kg framför sig, UPPFÖR. När vi går i dessa backar brukar Sam säga:
-Tung backe, mamma!
Och när man kommer upp:
-Mamma tött=trött!!

Idag klämmer då det kära barnet ur sig:
-Gå hem
-Ja Sam vi ska.
-Gå heem!!

Jag tolkar detta som att jag helt enkelt skulle öka takten, skitungen ;P, han skulle bara veta hur bra han har det, sitter i vagnen och blir puttad i UPPFÖRSBACKAR.

????

Vet inte vad jag ska ha för rubrik på denna.

Blev så jäkla förbannad igår när jag satt och åt, de två ungdomar som mördade den 15-åriga tjejen i Stureby innan sommaren skulle börja dom fick BARA 18 månaders sluten ungsomsvård. 18 MÅNADER!!!!!

För i helvete (ursäkta mina kraftuttryck i denna blogg) lägg ner tid på att få detta ändrat.
Det var överlagt mord och dom säger att det e att jämföra med livstid för vuxna, säger experterna. Det skiter jag dom har tagit en annan persons liv och hennes familj får ALDRIG tillbaka henne- ALDRIG.

E man gammal nog att bestämma sig för att mörda nån då e man fanimej gammal nog att sitta av en livstid. Först på ungdomsanstalt och sen vidare till fängelset, sluta mesa med brottslingarn Sverige.

Ja men det tar ju tid att få lagar och skit ändrat- men sätt i gång och ändra då nån gång måste man ju börja för fan!!!!!

I artikeln var det en vän till offret som sa:
-Ja visst är straffet lågt men å andra sidan så har dom ju inget att komma tillbaka till, inga vänner, skola och förmodligen jobb- deras liv e skit from nu.

Ja det kan jag hålla med om men ändå tycker att lagarna måste ändras, det ska stå en dyrt för att ha mördat någon. Javisst finns det undantag det gör det väl alltid, som om offret gjort en illa eller ens barn men det ska mycket till innan man mördar nån överlagt.


Storhandling

Jag och M e urkassa på att storhandla, vi handalr dag för dag liksom och så handlar vi småplock däremellan.
Men förra onsdagen med recept i huvudet begav jag mig till Maxi för att shoppa och vi har hittills inte ätit ute en enda gång om vi inte räknar kyrkis men där äter vi 3 pers för 50 kr.

Det har blivit pannfiffar, tacopaj, pasta med bacon och champinjoner, tacopaj, lax med fetaost i ugnen och pyttipanna. E så himla stolt öer oss!!!!

Är inte ens sugen på att äta ute. Det bästa är ju att vi har haft mat till dagen därpå.
Har mer grejer som ska lagas efter recept som jag sett på andra bloggar och sen så har vi mer grejer i frysen, så himla najs att hitta andra saker att mumsa istället för att bara leva på frysta köttbullar.


Ciao!!

Pratkvarn

Min Sam är en pratkvarn!!!

Jag tror banne mig att jag mött min överman, jag pratar mycket och vill gärna få komma till tals här hemma (e lite lugnare när jag kommer bort), men Sam vill gärna överrösta.

Mattias bara ler, för honom är det som att lyssna på mig men jag e ju inte van att inte få babbla på som vanligt och allt ellet inget. :)

Jag blir helt slut av att lyssna, måndagar e jag snudd på snurrig i kolan av allt babbel. :S och sen när M kommer hem vill ju jag få tala men då ska Sam prata och berätta allt så då var jag typ vänta till alla lagt sig- inte så konstigt att jag pratar i sömnen då. ;P

Fredagsmyyyys

Me love fridays!!!
Mattias som är Scanialedig gör att vi kan umgås hela familjen, hur najs som helst- Scania tack!!! Hoppas det fortsätter. :)

Vi har gjort det till en grej att på fredagar så går vi ner till kyrkis och leker och sjunger och sen så äter vi god billig lunch, 50kr för oss 3, billigt eller billigt???!!!
Sen brukar jag och Mattias passa på att fika medans ungarna vilar men idag stack vi först upp till Heron och kollade och snabbfikade, tänkte sen åka hem men vi drog till Lekslottet igen så M och sam fick leka av sig- snacka om att dom var slut sen. Sam brukar alltid lyckas att ragga upp nån äldre böna som tar hand om honom när vi e nånstans och så även denna gång (sådan far sådan son), dagens böna hette Ida.
Jag passade på att läsa klart men bok som jag hållt på med sen i somras, nu kan jag då börja på Millenium triologin, får se om det e nått att hänga i julgranen.

SEn drog vi hem och jag lagade pannbiffar, har man storhandlat denna vecka så ska det klagas käk också :)

Ha en superduper helg!!

Mångfaldens hus vs MAX

Hade en plan idag, en bra plan.
Min tanke va att åka ut till Mångfaldens hus och äta deras super goda Ceasar sallad- som jag hade sett fram emot det. Men hade en vag känsla av att dom hade ju stängt på torsdagar, kollade upp det och mycket riktigt STÄNGT. FAN vad besviken jag blev, ville ju sitta och mysa och kanske läsa lite och mysa med Milo. Men men bättre lycka nästa gång.



Det blev till att åka till MAX idag igen, åt lunch där igår också och så blev det Donken till middag, pinsamt men sant. Idag blir det dock köttbullar med mackisar, det va längesen. :P

Body Pump

Nu e jag på G, som jag har saknat att göra Pump!!!
Har varit i väg 3 gånger hittills så jag håller tummarna för att jag ej blir sjuk.

Jag känner att jag tappat jättemycket, är klen som attan. När jag väntade Sam så tränade jag 2-3 ggr i veckan och så började jag promenera så fort jag kom hem från BB,var inte lika duktig när jag väntade Milo. Åt massa skit rent ut sagt- ett litet svullo!

Det jag vill få bort nu är den lilla bilring som jag har runt magen, nu e det situps som gäller ;P.

Har redan bokat in 2 pass denna vecka och det känns grymt kull!!! :)

Lekslottet och BVC



Här har vi varit idag, grymt kul. Ser ni rutchkanorna längst till vänster- jäklar va fort de gick!! Nästan så man själv inte våga åka. :P 60kr för 2 timmar det e det absolut värt hit åker vi fler gånger.

Idag haka vi på ett par grannar, hon har en son på 3 och en dotter som är 3 veckor äldre än Milo så det var klockrent. När vi lekt klart drog vi till Donken och syndade- tror Sam snart har alla böcker därifrån nu.

Imorgon e det dax för den första föräldrargruppen på BVC, började nästan tro att dom glömt bort mig, lite pirigt e det allt, jag kommer säkert att jämföra med den gamla gruppen. Om det ger mig nått får jag väl se annars skiter jag nog i det hela.

TJING

Nyklippt

Ja så idag var det äntligen dax för mig att frisera mig, så himla najs!!!!
Och jag blev skitnöjd!!


Jag ser att Mattias tydligen ville vara med på ett hörn också :)


Underhållning

Här roar Sam sig med att rita lite, ser ni att han ligger likadant som när han kör bilar- favoritpositionen. :)




Konstverket!! "Bärgan och Pitten=Blixten" Min lilla Picasso!

Som ni säkert redan vet så e ju Mattias inte Milos favorit direkt, stackarn.
Härom dagen så upptäckte jag ett sätt att roa Milo med, hans snuttekossa placerade jag så han såg- genast började han "prata" högljutt med den när han låg i soffan, länge låg han så.
Så då igår när Mattias försökte underhålla Milo så var han lika ointresserad som vanligt, då visade jag honom kossan och Mattias löste det på sitt egna lilla vis så han även kunde kolla på Ugly Betty.


Milo skitfacinerad!

Höstrusk

Usch vad ruggigt det är ute nu, inte alls som för bara ett par veckor sen, sol och friskt och snudd på kvarliggande sommarvärme.
Nä nu ska man in och ut och av och på med mycket kläder, allt man vill göra e att sitta inne och kura med en kopp choklad och en bok.

Nu när jag var och lämnade Sam på dagis så var det snö blandat regn som kom ner- det e inte aktuellt! Dax och åka och inhandla vinterkängor kanske!? Overaller e redan inhandlade. :)

Ska passa på att sova lite nu när Milo ligger nermyst med en fleecefilt runt sig. :)

Vem kan skänka mig lite stålars???

Det e så mycket som jag skulle vilja köpa och göra men alltid saknas det en liten sak- money money money.
Varför???

Saker jag vill köpa eller göra:

*Måla om
*Fixa om båda badrummen
*Göra om köket
*Betala av lånen
*Sen e det en massa småprytslar som jag vill ha :P

*Jobba typ halvtid
*Resa en jäkla massa, med början i NZ och kanske bo där ett bra tag. :)


Så handen upp som kan ge mig lite stålars

Nyfiken

Nyfiken som jag är så undrar jag vilka ni är som läser min blogg, ge er gärna till känna i kommentärsfältet. :P
Kollar min statistik dagligen och man blir ju lite nyfiken. :)

Udda sittställningar


Sam sitter på Mattias och kollar Skrållan med sina ballonger i handen....


...medans ligger och sover

Pli på mina pojkar ;P



Japp det e min fina data och jag ja surfat på muggen!



Mina duktiga killar!!!

Min nya älskade kappa

Hittade en jättefin kappa på Åhlens härom dagen men den kändes ändå liten så jag gick ner på stan idag i det fina vädret (tack för en lång och underbart fin höst) för att byta storlek. Kommer ner och den e slut, fan vad gör jag nu då? Frågade i kassan om dom kunde se saldo för andra butiker och det kunde dom! Tjejen hjälpte mig att kolla och även ringa till Skärholmen, inge svar men jag fick numret så jag kunde ringa själv. Men dom svarade ju aldrig så vi fick åka upp på vinst och förlust... och JAAAAA den fanns kvar- gu va glad jag blev!!!




Visst e den fin!?


Mitt uppdrag

Fick ett uppdrag av min sons dagisfröken (pedagog) om att skriva en lista på vad jag är bra på, oj vad svårt. Som hon sa om som nog de flesta av oss är dåliga på är att berömma oss själva, så även jag men jag ska ge det ett försök. :)

*JAG är bra på att styra upp här hemma
* JAG är bra på mitt jobb, att ge kunden service, bra service
*JAG är bra på att överraska, speciellt min man
*JAG är bra på att prata
*JAG har ett bra födelsedagsminne
*JAG är bra på att säga att jag älskar dig till min man och mina barn


Svårt men en del grejer kom jag på. :)

Trots

Ja mitt kära ädsta barn e i trotsåldern, har försökt och förneka det men det går inte längre.

-Sam kom nu ska vi äta gröt!
-NEJ!
-Jo kom nu, mamma säger inte till nått mer.
-NEJ!
-Då kastar mamma gröten.
-Mmm


-Sam nu ska vi städa upp dina leksaker!
-NEJ
-Kom nu och städa så ska vi bada sen.
-NEJ

Så ser mina dagar ut nu, med lite avbrott för lite moodyheter.

Åhh jag behöver massage och sen holiday på en ödeö med en bra bok.

Nalleprat

När jag och Mattias var i London i våras så byggde vi en nalle till Sam, i den satte vi in ett röstmeddelande till honom att vi älskar honom. Genom att trycka på nallens ena tass så spelas detta upp.

Så idag när jag var på ndervåningen så hör jag att han sitter och lyssnar på detta och säger tillbaka:
-Älskar mamma pappa!!

Vår lilla stora kille, kan prata och säga så roliga saker.
Sam jag älskar dig!!

(Jenni föregående inlägg gäller den store av dom :P)

Gu' hjälpe mig..

.. min unge har fått mitt temperament. :S
Hur ska detta gå?!

Mattias fly medans du kan ;)
M må va van med mig men jag e fan inte van med det och nu ska jag bo men en som e likadan som mig ha ha, ja ja.

Snö på G

Shit har hört att det e snö på G, e man redo för det redan?
Vette fan om jag e det. Vi tog bussen hem från stan idag med våra 2 vagnar och gick hem i kalla vindar och regnrusk, hua. Blåste snålt och jäkligt- tack Sara för det vindskyddet du sydde till Viben för det spände vi fast på sulkyn som Sam satt i och det funkade ju lika bra där, så tack!!

Har annars suttit och häckat på Nancy's i 3 timmar idag med Anna och Marcus, Albin kom dit sen och underhöll Sam.
Åt lurre och snackade. Sov länge idag, eller försökt. Har så svårt att slappna av känner jag. Brukade säga att sen vi fick Sam så har jag sovit med krökta tår, sen vi fick Milo e hela fötterna krökta. :P

Sam somnade med feber får väl se om det blir vattkoppor av det hela, går det på dagis. :)

Hörs!!

Älskade Maggan

Finally she's back.. Magdalen  Graaf!!
Som jag har saknat hennes blogg!! Hennes humor och inblicken i hennes liv med jobb, glam och alla kidsen.
Blev så glad när Hannah skrev och länkade till hennes blogg, trodde nog inte att hon skulle fortsätta.

Välkommen tillbaka Maggan, jag har saknat dig!!!

Krossat glas

Blir så förbannad när jag går till dagis och ser allt detta glas på marken- väntar vara på att få punka, har redan haft det en gång.
Var kan man skicka räkningen undrar jag för ett nytt däck?

Idioter som krossar glas ute på gatan, måtte era barnvagnar få punka när ni har barn och bråttom till dagis.

Lite halv bitter men vad fan.

RSS 2.0